Projects in Progress

Awbrey Butte - Starview

Not only did Steve Van Sant design this home on the NW side of Awbrey Butte, but he designed the two across the street as well.  The garage of this home is dug into the steep hillside to keep the profile of the house low and out of the uphill neighbor's view, while maintaining the mountain views of the homeowners.  Even with the dug-in garage, the lot is steep enough that the garage floor will be a suspended concrete slab with crawlspace below it.  The Main Floor of the home sits lower than the Garage and is accessed by stairs spanning from a retaining wall to an entry deck.  The Master Suite and all public parts of the home are on the Main Floor with views out to the Cascades and decks for almost the entire length of the home with a variety of open and covered space to take full advantage of the varied weather of Central Oregon.  The stairs to the Lower Floor wrap around the double height stone fireplace and enter into the Rec Room.  Three Guest Suites, a Craft Room, and a lower deck with a hot tub finish off the lower floor.  Cami Clawson is working away on all of the interior details to make sure all of the clients’ selections are made before then need them in the field to keep the project on schedule and moving forward.