Tetherow Golf Course - Hosmer Lake

Situated on a beautiful lot on the Tetherow golf course, the home steps back as it parallels the rim of a canyon to take full advantage of the mountain and golf course views. This picturesque back yard was a natural place for a gas fire pit centered on the main axis of the home just beyond the covered outdoor living space, making it a focal point for people inside and out. The native landscaping is complimented with some boulders ghost trees that were salvaged from the lot and anchored strategically around the fire pit and throughout the yard.  

As the design of this project progressed, Spencer Williams learned to expect the answer of "barnwood" to any questions he asked the homeowners about materials.  This home pairs barnwood with natural stone and heavy timber trusses inside and out to give the home the feel of a mountain lodge. The open floor plan makes the home very conducive to large gatherings, which is good because the homeowners have a lot of friends and family. The Kitchen and Dining Room layout provides a long buffet to set food out on with guests sitting at the raised eating bar and at the dining table without imposing on the center island and anyone cooking in the kitchen. The home was designed with golf in mind and features four suites to accommodate foursomes, but works well for bikers, skiers, snowboarders, or anybody who wants to enjoy the outdoors.   

Kelly Warner worked with the pallet of barnwood throughout the interior of the home in the fumed white oak floors, wood textured ceramic tiles, and barnwood accent walls. The Great Room features a massive natural stone fireplace that is flanked with barnwood walls and a metal topped barnwood bar with three taps featuring local beers. Much of the lighting was all selected to create interesting shadow patterns. Ranging from many hanging crystals to a metal fixture that looks like it's made of twigs, they definitely add interest.  

Everyone involved had a great time working on this house and have the added bonus of getting to go to parties in a home that they all worked so hard to create.